clanak False

Organizatori Tour of Croatia kod gradonačelnika

U povodu uspješno održane utrke, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je organizatore biciklističke utrke Tour of Croatia.
27.07.2015.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je organizatore biciklističke utrke Tour of Croatia, sportskog i tehničkog direktora Vladimira Miholjevića te event i marketing direktora utrke Ivana Črnjarića. Povod prijemu je uspješna prva utrka takve kategorije ikada održane u Hrvatskoj te značaj iste za Hrvatsku kao turističko i sportsko odredište s posebnim naglaskom na Zagreb, čije su ulice i trgovi služili kao staze posljednje etape ovog međunarodnog biciklističkog natjecanja.

Uz čestitke na trudu i besprijekornoj organizaciji ovog zahtjevnog višegodišnjeg projekta, gradonačelnik Bandić je naglasio odličnu suradnju oko organizacije te potvrdio potporu Grada za moguću kandidaturu Hrvatske kao domaćina elitnog biciklističkog natjecanja u budućnosti. Ta kandidatura bi, prema klasifikaciji Međunarodne biciklističke federacije (UCI), bila poput Tour de France, Giro di Italia ili Vuelta a España, dakle u rangu najpoznatijih biciklističkih utrka na međunarodnom sportskom kalendaru. Ovo je prva utrka, ali vjerujemo ne i zadnja u našoj domovini i našem gradu a u suradnji s organizatorima Grad će i u buduće pružati potporu ovoj manifestaciji -  rekao je gradonačelnik dodavši kako je osim promocije sporta, biciklizma i zdravog života općenito, ova utrka imala i važan promotivni učinak u turizmu. Kako je rečeno, izravni prijenos i sažetke gledalo je 15 milijuna gledatelja dnevno iz čak 54 zemlje. 

Kako su naveli organizatori, termin od 22. do 26. travnja gotovo je idealan za predsezonsku promidžbu naše zemlje, naročito uzevši u obzir razvijene ekonomije iz kakvih pretežno dolaze ljubitelji biciklizma. Tour of Croatia je prošao fenomenalno, utisci svih partnera, sudionika i nas organizatora su zaista dobri i postavljaju čvrste temelje za nastavak gradnje ovog projekta i razvijanja njegovog punog potencijala, što uključuje i kandidaturu za elitno natjecanje 2021., rekao je sportski i tehnički direktor utrke Miholjević, inače bivši hrvatski profesionalni biciklist, koji je jedanaest godina zaredom proglašavan najboljim hrvatskim biciklistom.

Utrka se ove godine odvijala na trasi dugačkoj 900 kilometara u pet etapa duž Dalmacije, Kvarnera, Istre i unutrašnjosti Hrvatske, s posljednjom etapom od 172 kilometra po ulicama glavnog grada Hrvatske. Na Tour of Croatia nastupilo je 19 vrhunskih biciklističkih nacionalnih timova a prepoznatljive pobjedničke kockice inauguralnog izdanja obukao je Poljak Maciej Paterski nakon veličanstvenih pobjeda na čak dvije etape. Njegovu potpisanu majicu na dar je dobio gradonačelnik kao simbol zahvalnosti na uspješnoj suradnji.
 

Gradske vijesti - 2015.