clanak False

Obilazak prostora za legalizaciju bespravne gradnje

Gradonačelnik Milan Bandić u društvu s ministricom graditeljstva Ankom Mrak Taritaš obišao gradske prostore za legalizaciju bespravne gradnje.
30.07.2015.

Gradonačelnik Milan Bandić u društvu s ministricom graditeljstva Ankom Mrak Taritaš, obišao je rano jutros, u upravnoj zgradi Zagrebačkog velesajma, gradske prostore za legalizaciju bespravne gradnje.

Grad Zagreb i djelatnici ovog ureda rade odlično. Ukupno je predano nešto više od 92 tisuće zahtjeva od kojih je preko 60% pravomoćnih rješenja  – rekla je nakon obilaska prostora na Velesajmu  ministrica Mrak Taritaš dodavši da je Grad Zagreb povukao veliki dio posla na razini države.

Ovaj Zakon sam sanjao od 2000., rekao je gradonačelnik Milan Bandić zahvalivši ministrici na partnerskom odnosu s Gradom, te naglasio da je ovo pravi način kako ljudima vratiti dostojanstvo legalizirajući im krov nad glavom. Podsjetio je i na to da je Grad Zagreb nakon izbora 2013, smanjio iznos komunalnog doprinosa za dva i pol puta čime je ljudima olakšao ozakonjenje stambenog prostora.

Donošenjem ovog Zakona, u Zagrebu je zaposleno 200-tinjak ljudi, što je bitna činjenica u ovo krizno recesijsko vrijeme, zaključio je na kraju gradonačelnik Bandić uz napomenu da  će do kraja godine, nastojati riješiti sve predmete.

S obilaska je upućen još jedan apel građanima da upotpune dokumentaciju jer će tako ubrzati postupak i jednostavnije proći cijelu proceduru.

 

Gradske vijesti - 2015.