clanak False

Sudionici Zagreb Foruma iz Španjolske na susretu sa zamjenicom gradonačelnika

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin primila je, sa suradnicima, u Gradskoj upravi sudionike Zagreb Foruma iz Španjolske. 
23.05.2016.
Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin primila je, sa suradnicima, u Gradskoj upravi sudionike Zagreb Foruma iz Španjolske - bivšeg gradonačelnika Barcelone i predsjednika IdenCity transforming cities Jordi Hereu Bohera i načelnika Ureda za investicije Grada Sant Boi de Llobregat Željka Kulića.
 
Gosti su kroz primjer Barcelone predstavili stratešku agendu Smart Cities – važnost tehnologije u provođenju strateških gradskih projekata, naglasivši kako je za razvoj vrlo bitna razmjena iskustava i znanja između gradova i država, a  Zagreb Forum jedno od dobrih mjesta za to. Jordi Hereu Boher u razgovoru je napomenuo da većina gradova ima slične izazove i prepreke s kojima se suočavaju, pa se suradnjom lakše i brže dolazi do rješenja.

Zaželjevši im dobrodošlicu i u ime gradonačelnika Milana Bandića, zamjenica Vesna Kusin istaknula je da ove godine Zagreb Forum prvi puta ima zemlju partnera i to Španjolsku, što zasigurno otvara prostor novim projektima kroz koje će se grad Zagreb pozicionirati uz bok ostalim europskim metropolama.



Gradske vijesti - 2016.