clanak False

Usvojen nacrt Strategije razvoja urbane aglomeracije Zagreb i Prijedloga ITU doprinosa realizaciji Strategije

06.07.2016.

 Partnersko vijeće urbane aglomeracije Zagreb je na 3. sjednici, održanoj dana 4.srpnja 2016 godine jednoglasno prihvatilo nacrt Strategije razvoja urbane aglomeracije Zagreb i Prijedloga ITU doprinosa realizaciji Strategije.
 
Urbana aglomeracija Zagreb osnovana je Odlukom o ustrojavanju urbane aglomeracije Zagreb, koju je MRRFEU donijelo 8. ožujka 2016. sa svrhom učinkovitijeg planiranja, usklađivanja i provedbe politike regionalnog razvoja, a posebno njene urbane dimenzije.
 
Usvajanju strateških dokumenata prethodile su sektorske konzultacije vezane za korištenje ITU mehanizama, na kojima se raspravljalo o projektima prikupljenima od strane članova Urbane aglomeracije Zagreb, te radionice utvrđivanja zajedničkih prioriteta i predlaganja strateški ciljeva na razini aglomeracije.
 
Navedeni dokumenti biti će sastavni dio prijave Grada Zagreba u ime Urbane aglomeracije Zagreb na Poziv za odabir urbanih područja za provedbu ITU mehanizma, objavljenog od strane Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova.
 
Nacrt Strategije razvoja urbane aglomeracije Zagreb očekuje se finalizirati i ustupiti na javno savjetovanje do kraja 2016.godine.


Vijesti