clanak False

Delegacija Općine Srebrenica kod gradonačelnika

13.11.2017.
U društvu suradnika, gradonačelnik Milan Bandić primio je danas delegaciju Općine Srebrenica koju su predvodili Alija Tabaković i  Radomir Pavlović, predsjednik, odnosno potpredsjednik Skupštine općine Srebrenica.

Na sastanku u gradskoj palači Dverce gosti su informirali gradonačelnika o pokretanju inicijative za vraćanje titule Počasnog građanina Srebrenice.

Skupština Općine Srebrenica je primila molbu Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba i njihovih prijatelja, da se otkloni nepravda koja je počinjena te da se gradonačelniku Bandiću vrati status počasnog građanina Srebrenice. Došli smo obavijestiti gradonačelnika da je u ožujku 2018. planirana svečana skupština općine Srebrenica na kojoj će mu ponovno biti uručeno priznanje počasnog građanina Srebrenice. To je simboličan način da mu se zahvalimo na svu pomoć koju je pružio Srebrenici i njenim građanima već dugi niz godina, izjavio je nakon sastanka  Alija Tabaković.    
     
Želimo zahvaliti gradonačelniku Bandiću, posebno u ime najmlađih koji već dugi niz godina ljetuju na hrvatskom Jadranu zahvaljujući ponajviše njegovim naporima. Želimo ispraviti grešku koja je napravljena i vjerujem da ćemo nastaviti odličnu suradnju s Gradom Zagrebom kao i svih ovih godina, rekao je Radomir Pavlović.

2015. godine je gradonačelniku oduzet status počasnog građanina Srebrenice, ali on nije prestao surađivati s nama niti pomagati Srebrenici. Drago mi je da je općina Srebrenica prihvatila naš zahtjev i da će iduće godine gradonačelnik opet biti počasni građanin tog grada. Ne smijemo zaboraviti koliko je bilo ultramaratona, koliko humanitarnih akcija, koliko konvoja i koliko je djece ljetovalo zahvaljujući Gradu Zagrebu i gradonačelniku Bandiću, rekao je Harun Omerbašić, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba

Gradske vijesti - 2017.