clanak False

Dinamove legende kod gradonačelnika

06.09.2017.
U povodu jubilarne 50. obljetnice osvajanja Kupa velesajamskih gradova, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima je u palači Dverce primio članove legendarne Dinamove generacije iz 1967. te aktualno vodstvo GNK Dinamo koje je predvodio predsjednik Mirko Barišić.

Slaven Zambata, kapetan legendarne Dinamove generacije zahvalio je gradonačelniku, ujedno i počasnomu predsjedniku GNK Dinamo na podršci i svečanome prijemu. Naglasio je da je uspjeh njegove generacije u Kupu koji je kasnije preimenovan u Kup UEFA, a danas je poznat kao Europska liga, veliki događaj za Dinamo, Zagreb i Hrvatsku.

Uvjeren sam da je moja generacija osvojila najveći trofej u ondašnjem europskom nogometu, a Kup velesajamskih gradova je bilo teže osvojiti nego li Europski kup, odnosno današnju Ligu prvaka. Od 64 momčadi koje su se tada natjecale, dvadesetak ih je bilo vrhunskih, npr. Barcelona, Benfica, Valencia, Napoli, Eintracht i cijeli niz drugih. Osvajanjem toga Kupa Zagrebu smo donijeli komad slave, a nadam se da će nas nadolazeće generacije Dinama nadmašiti jer rekordi i postoje da bi se rušili, rekao je Zambata.

Gradonačelnik Bandić je naglasio da je Dinamo od svoga utemeljenja, od vremena kada se zvao Građanski pa do danas, gajio autentični purgerski duh te je oduvijek bio nacionalni klub, simbol jednog važnog pokreta i svjetonazora.

Za Dinamo se neraskidivo vezala vojska nogometnih zaljubljenika i sportskih romantičara izvan Zagreba i Hrvatske. Uz njegovu plavu boju su stasale brojne generacije navijača, i one iz Koturaške ulice i one iz Maksimira. U modernim vremenima devet sezona za redom je igrao u Europi, što je uvelike pridonijelo promociji Zagreba i Hrvatske. Uvjeren sam da će Dinamo nastaviti osvajati trofeje te da će i nadalje biti zapažen na europskoj sceni. Ponosan sam i sretan što danas s vama i s novim naraštajima Dinamovih igrača i vjernih navijača obilježavamo njegov najveći uspjeh te uopće najveći uspjeh hrvatskog kluba u povijesti, rekao je gradonačelnik.

Osim kapetana Slavena Zambate, od igrača zlatne Dinamove generacije na prijemu su bili: Rudolf Belin, Stjepan Lamza, Zlatko Škorić, Krasnodar Rora, Branko Gračanin, Marijan Čerček, Anđelko Pavić, Zdenko Kobeščak, Marijan Brnčić, Zlatko Mesić, Filip Blašković, Denijal Pirić, Miljenko Puljčan, Nikola Dobranić, Fahrija Dautbegović, Želimir Stinčić te članovi obitelji preminulih igrača i članovi stručnog stožera generacije 1967.

Gradske vijesti - 2017.