clanak False

15. Međunarodni dan životinja

07.10.2017.
U zagrebačkom parku Bundek Grad Zagreb, u suradnji s udrugama za zaštitu životinja i veterinarskim organizacijama, 15. put organizira obilježavanje Međunarodnog dana zaštite životinja koji ove godine ima naglasak na program zaštite divljači u Zagrebu.
 
Okupljene je pozdravio gradonačelnik Milan Bandić te tom prilikom, među ostalim, naglasio važnost odgovornog ponašanja građana prema kućnim ljubimcima ali i ostalim životinjama. Nema veće sreće nego znati da imate nekoga tko vas voli bezuvjetno, a to vam pružaju kućni ljubimci, rekao je gradonačelnik i pozvao građane da udomljuju životinje.
 
Predsjednik udruge Prijatelji životinja Luka Oman i Antun Ponoš naglasili su da Zagreb prednjači o brizi prema životinjama i da ima skoro sve što one trebaju, zahvalivši se na tome gradonačelniku Milanu Bandiću i resornom uredu. Nedavno je u Saboru izglasan novi zakon o zaštiti životinja što znači da se napuštene životinje u skloništima više neće ubijati, dodao je Luka Oman, istaknuvši da je Grad Zagreb takvu odluku donio već puno ranije. Umjesto ubijanja Zagreb je odlučio promovirati udomljavanje i povećati brigu za životinje i može služiti kao primjer drugim gradovima.
 
Od 10,00 do 18,00 sati udruge za zaštitu životinja i veterinarske organizacije građanima će prezentirati svoj rad s ciljem educiranja javnosti, posebno mladih, o zaštiti i odgovornom držanju životinja kako bi se smanjila navika napuštanja kućnih ljubimaca. U okviru manifestacije održat će se i pokazne vježbe službenih pasa te dobrotvorna utrka posjetitelja u organizaciji udruge Futura – daj šapu.
 
U okviru VEGE piknika na Bundeku će biti i bogati izbor prehrambenih proizvoda biljnog podrijetla, a za zabavu su zaduženi dječji zborovi i pjevač Luka Nižetić, čiji koncert počinje u 15,00 sati.

Gradske vijesti - 2017.