clanak False

Gradonačelnik provjerio autobusnu liniju 223 – Dubrava –Trnovčica – Dubec

15.02.2018.
Gradonačelniku Milanu Bandiću su se u današnjoj emisiji Zagrebi po Zagrebu Radio Sljemena požalili sugrađani zbog kašnjenja autobusa na liniji Dubrava – Trnovčica – Dubec, broj 223. Večeras je gradonačelnik sa suradnicima na okretištu Dubrava provjerio funkcioniranje, odnosno točnost polazaka te autobusne linije.

Dovoljan alarm mi je bio poziv našeg sugrađinana koji se redovito vozi ovom linijom i koji se požalio na njezino učestalo kašnjenje pa da dođemo i provjerimo tu informaciju, rekao je gradonačelnik Bandić. Ako je na cesti gužva ili špica, ne možemo utjecati na kašnjenje od par minuta, ali ćemo nastojati poštovati raspored autobusnih polazaka, dodao je.

Damir Kostanjski, voditelj prometa u autobusnome pogonu Dubrava je istaknuo kako autobusna linija 223 radnim danom ostvaruje 53 polaska, a vikendom 30 te da su jedini problem prometne gužve koje se ne mogu izbjeći.

Odluče li građani da umjesto dosadašnja 53 bude 45 polazaka, zasigurno neće biti kašnjenja premda smatram da je bolja opcija više polazaka pa i po cijeni malog kašnjenja, zaključio je gradonačelnik Bandić.

Gradske vijesti - 2018.