clanak False

Otvorena Kranjčevićeva ulica

04.08.2017.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pustio je danas u promet Kranjčevićevu ulicu u kojoj su krajem ožujka započeli radovi na uređenju ulice, na dionici od peterokrakog raskrižja Tratinske, Brozove i ulice Florijana Andrašeca do kružnog raskrižja s Novom cestom i Adžijinom ulicom u dužini od 578 metara.

Gradonačelnik Bandić je izrazivši zadovoljstvo završetkom radova istaknuo kako se prvi put u Zagrebu stavljaju podzemni spremnici za sakupljanje otpada s ugradnjom. Jedan će se nalaziti u Kranjčevićevoj a drugi na početku Adžijine. Gdje god budemo mogli stavit ćemo pod zemlju kontejnere za otpad, a naročito na Gornjem i Donjem gradu, dodao je gradonačelnik.

Nikola Alilović iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvom, komunalne poslove i promet objasnio je da je izvršena rekonstrukcija postojeće infrastrukture: vodoopskrbne mreže, kanalizacijske mreže, elektroenergetske mreže i vrelovoda. Iscrtali smo 140 parkirališnih mjesta, 9 mjesta za invalide, napravili smo 5 taxi stajališta, a ostalo su uzdužna i poprečna parkirališna mjesta. Također, imamo 1900 kvadrata travnatih površina a na jesen će biti posađeno 16 stabala.

Već koncem rujna bi mogli na ovoj lokaciji te u Primorskoj ulici imati podzemne spremnike za sakupljanje otpada s ugradnjom. Postupak javne nabave je u tijeku, a prilikom adaptacija prometnica, gdje god je to moguće, ugradit ćemo podzemne spremnike za otpad, rekla je Marina Lovrečki, voditeljica podružnice Čistoća.

Kolnik Kranjčevićeve ulice uređen je na način da je ta prometnica prenamijenjena u cestu za mješoviti promet sukladno Pravilniku o biciklističkoj infrastrukturi a postavom vertikalne i horizontalne prometne signalizacije želimo postići da vozači motornih vozila vode računa o biciklistima koji se istodobno kreću na kolniku, naglasio je Krunoslav Tepeš, pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

Jučer smo podijelili stanarima i stavili na automobile uputstva kako trebaju koristiti podijeljeni promet, a preporučena brzina za automobile je 30 km/h, dodala je Darinka Jug iz Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo.
 

Gradske vijesti - 2017.