clanak False

Otvorenje izložbe "Vukovar i Škabrnja u Zagrebu - 26 godina poslije"

15.11.2017.
Gradonačelnik  Grada Zagreba Milan Bandić, ministar branitelja Republike HrvatskeTomo Medved i predsjednica  Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Ljiljana Alvir otvorili su u auli Gradske uprave izložbu Vukovar i Škabrnja u Zagrebu – 26 godina poslije.

Mi imamo samo dvije zadaće – na svakom koraku širiti istinu o domovinskom ratu i  zapamtiti Vukovar. To se ne smije nikada zaboraviti jer zaborav je gubljenje identiteta, ne samo Vukovara, nego svih nas, istaknuo je gradonačelnik Bandić.

Ministar Medved zahvalio je organizatorima na postavljanju izložbe, kao i gradonačelniku i Gradskom uredu za branitelje na doprinosu očuvanja sjećanja na žrtvu Škabrnje i Vukovara. Neizmjerno sam zahvalan Gradu Zagrebu na svemu što čini kroz cijelu godinu, ne samo u dane sjećanja na Vukovar i Škabrnju, za našu braniteljsku populaciju, kao što to čini i Ministarstvo branitelja – i to činimo zajedno i odgovorno.

Predsjednik udruge Klub veterana 148. brigade Hrvatske vojske Zagreb – Trnje Milan Zanoški zamolio je sve da i ove godine zapale svijeće u Ulici Grada Vukovara  te Vukovarskoj ulici u Sesvetama, večer uoči Dana sjećanja na žrtve Vukovara.

Na izložbi, koju su organizirali Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, Klub veterana 148. brigade HV Zagreb – Trnje i udruge Vukovarske majke  i Hrvatski Feniks, izloženi su panoi s fotografijama, novinskim isječcima i literarnim uradcima koji govore o prošlosti, budućnosti i sadašnjosti Vukovara i Škabrnje te 26 lampaša u obliku vodotornja.  

Izložba se može pogledati do 22. studenoga u auli Gradske uprave, Trg  Stjepana Radića 1.
 

Gradske vijesti - 2017.