clanak False

Otvoreno Savjetovalište za majke i djecu

26.05.2017.

Pri Domu zdravlja Zagreb – zapad, gradonačelnik Milan Bandić danas je u društvu suradnika otvorio Savjetovalište za majke i djecu.

Izražavajući zadovoljstvo zbog otvaranja Savjetovališta, gradonačelnik je poručio kako bi nazivu Savjetovalište za majke i djecu trebalo pridodati bedinere i bedinerice jer su majke danas prezaposlene i često trebaju njihovu pomoć.

Otvaranjem ovakve zdravstvene ustanove brinemo za majku, dijete i cjelokupnu obiteljsku zajednicu, pružamo im osjećaj sigurnosti u trenutku rođenja djeteta te ih potičemo na daljnje potomstvo, rekla je Mirna Šitum, pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo.
U ovome savjetovalištu smo osigurali dodatnu naddimenziju  –  brigu za psihofizički razvoj djeteta (Baby handling), a o postupanju s djecom, o pravovremenome uočavanju eventualnih poteškoća u njihovome fizičkom razvoju te o tehnici izvođenja vježbi s djetetom, u individualnim razgovorima ili na tečajevima želimo educirati roditelje, objasnila je pročelnica.

Miroslav Hanževački, ravnatelj Doma zdravlja Zagreb – zapad je istaknuo da patronažne sestre i fizioterapeuti o dojenju i o pravilnome postupanju s novorođenčetom već od sutra počinju savjetovati trudnice i roditelje.

Gradske vijesti - 2017.