clanak False

Pokazna vježba Civilne zaštite grada Zagreba Zagreb-zapad 2017.

21.10.2017.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prisustvovao je jutros pokaznoj vježbi  Civilne zaštite grada Zagreba pod nazivom Zagreb-zapad 2017., na parkingu Robnih terminala na Jankomiru.
 
Vježba čiji je cilj daljnje unapređenje koordinacije rada i aktivnosti svih hitnih službi u slučaju potresa na području grada Zagreba organizirao je Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Ono što želimo pokazati je da smo spremni i možemo  intervenirati u bilo kojem trenutku, rekao je pročelnik GU za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić. U ovom trenutku imamo 700 obučenih pripadnika za izvlačenje i spašavanje iz ruševina, a ono što nam nedostaje, a pokušat ćemo u dogledno vrijeme nabaviti su potražni psi. Ovo nam je četvrta vježba ove godine u Zagrebu i spremni smo pomoći bilo kome izvan Zagreba, budući da imamo odgovarajuću opremu za spašavanje koja je složena po kontejnerima, a koja se helikopterima može prebaciti, dodao je pročelnik.

 U vježbi  su sudjelovale specijalističke postrojbe i postrojbe civilne zaštite opće namjene, predstavnici MUP-a – Policijske uprave zagrebačke, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Nastavni zavod za hitnu medicinu, Javna vatrogasna postrojba i Vatrogasna zajednica grada Zagreba, Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, Gradsko društvo Crveni križ Zagreb, Zagrebački speleološki savez i Radio-amaterski savez, te udruge za obuku pasa tragača KOSSP i HUOPP.
 

Gradske vijesti - 2017.