clanak False

Predstavljeni rezultati projekta Izravna prodaja mesa iz slobodnog uzgoja i organiziranje prve prodajne isporuke

21.07.2017.
U Hrvatskoj kući Materina priča u ime gradonačelnika Grada Zagreba pročelnica GU za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić  prisustvovala je predstavljanju rezultata pilot projekta Izravna prodaja mesa iz slobodnog uzgoja i organiziranje prve prodajne isporuke.

Trend kupovanja domaćih mesnih proizvoda od poznatih poljoprivrednih proizvođača sve je više prisutan među potrošačima koji žele znati što jedu, a njihova dostava u ovo užurbano vrijeme posebno im je važna, rekla je pročelnica Jozić te nadodala kako je upravo zadatak Grada da pomogne u plasmanu i organizaciji obiteljskim gospodarstvima koji proizvode domaće meso na tradicionalan način. Već na jesen trebali bi predstaviti jamstveni znak Grada Zagreba koji će jamčiti garanciju kvalitete proizvoda od svježeg mesa, ali i drugih poljoprivrednih proizvoda.
Kako se čulo, u što kraćem roku potrebno je i organizirati bazu, odnosno lanac proizvođača domaćih koji bi za svoje stalne, registrirane potrošače mogli proizvoditi i isporučivati dovoljnu količinu mesu i poljoprivrednih proizvoda. 

 
Ovakav način prodaje mesa iz slobodnog uzgoja koristan je i za proizvođače i za potrošače. Potrošači dobivaju raznovrsniju i kvalitetniju ponudu svježeg mesa, a mali uzgajivači stoke novi prodajni kanal i primjerenije cijene za svoje proizvode.
 

Gradske vijesti - 2017.