clanak False

Prvi podzemni spremnici za odvojeno skupljanje otpada

02.01.2018.
Na tri lokacije u gradu, dvije u Kranjčevićevoj ulici i jednoj u Primorskoj ulici postavljeni su prvi kompleti podzemnih spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, a na lokaciji u Kranjčevićevoj (kod Brozove ulice), u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića i brojnih suradnika, predstavljeno je funkcioniranje i pražnjenje jednog kompleta koji se sastoji od pet spremnika – dva za plastiku i po jedan za papir, staklo i tekstil.
 
Treba vremena da građani steknu ekološku kulturu i naviku odvajanja otpada, a naša je zadaća i dalje, osim edukacije, raditi na osiguravanju potrebne infrastrukture, rekao je gradonačelnik Bandić te naglasio da će se podzemni spremnici postavljati gdje god će to biti moguće. Od sada ćemo, kao i u Kranjčevićevoj ulici, podzemne spremnike ugrađivati u okviru rekonstrukcija prometnica zbog njihove funkcionalnosti ali i zbog ljepšeg izgleda naše metropole.
 
Voditeljica podružnice Čistoća Marina Lovrečki istaknula je da su podzemni spremnici bolja opcija jer zauzimaju manje mjesta iznad zemlje, nema neugodnih mirisa te nema mogućnosti vandaliziranja i pomicanja kontejnera. Zadnjih godinu dana radili smo na projektu spuštanja zelenih otoka ispod zemlje, a pripremamo još jedna kazeta u Podbrežju. Cijena jednog kompleta s pet spremnika zapremnine 1.100 litara je 144.000,00 kuna, a zajedno s građevinskim radovima iznosi oko 180.000,00 kuna.

Gradske vijesti - 2018.