clanak False

Rano jutros u Zimskoj službi na Žitnjaku

23.02.2018.
Nakon snježnih oborina na Zagrebačkom području u posljednja 24 sata te najava prognostičara koji predviđaju da će se one nastaviti, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sazvao je stožer Zimske službe u Centralnoj bazi Žitnjak.

Na terenu su 224 ekipe koje čiste ceste prvog i drugoga reda, rekao je rano jutros gradonačelnik. Upozorio je da bi se tijekom vikenda temperature mogle spustiti ispod minus 15, pa poručio da se, danas kada prestane padati snijeg, ceste što brže očiste. Treba očistiti sve u gradu Zagrebu: pločnike, nogostupe, tramvajska stajališta, prilaze bolnicama i državnim institucijama tako da u ponedjeljak svi mogu bez problema doći na svoja radna mjesta.

Također je apelirao da se najmudrija generacija sugrađana, oni treće životne dobi, posebno paze te da ne izlaze van ukoliko nije nužno. Neka nazovu svoje mlađe unuke, sinove i kćeri da im priprave nešto tako da sebi sačuvaju zdravlje.

Nedjeljko Došen, dispečer u Zimskoj službi, nadodao je da će sutra i u nedjelju, prema prognozi,  snijeg manje padati, ali da će u nedjelju temperature pasti  što će stvoriti poledice. Ceste ćemo posipati sa soli tako da poledica neće stvarati probleme.

Siniša Jembrih, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba je upozorio na činjenicu da  upravo  zimi tijekom najnižih temperature dolazi do većeg broja požara. Apelirao je na
građane da održavaju svoje dimnjake, a brigu plinske i električne instalacije da prepuste profesionalcima tako da bude što manje sam svoj majstor problema.

Na kraju gradonačelnik je i ovoga puta naglasio da Zagreb ima najbolju zimsku službu u ovome djelu Europe, te čestitao i zahvalio svima koji doprinose, a posebice djelatnicima na zagrebačkim cestama. 
 
 
 
 

Gradske vijesti - 2018.