clanak False

Sajmovi NAUTIKA i HOTEL&GASTROTEH na Zagrebačkom velesajmu

21.02.2018.
Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je jutros na Zagrebačkom velesajmu sajmove NAUTIKA – 27. zagrebački sajam nautike i GASTROTEH – 10. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa te Festival maslina.
 
Čestitavši organizatorima i zaželjevši izlagačima puno uspjeha, gradonačelnik je pozvao građane, kao i sve one koji se u ovih pet dana nađu u Zagrebu, da im nezaobilazna stanica bude ova zagrebačka marina te sajam GASTROTEH i Festival maslina.
 
Zagrebački velesajam danas započinje novu sajamsku kalendarsku godinu s najvećim sajmom Nautike u ovom desetljeću, naglasila je direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić, napomenuvši da je ove godine iz hrvatskih škverova, ali i iz inozemstva, na svoj suhi vez u 6 paviljona doplovilo više od 200 atraktivnih plovila od kojih su 24 hrvatske premijere i dvije svjetske premijere. Zadovoljstvo je istaknuti po prvi puta i sudjelovanje pokrajine Kalabrija kao izlagača, a povrh svega rast svih ostvarenih pokazatelja kako i na Nautici, tako i na Gastrotehu.
 
U narednih 5 dana na 19.000 četvornih metara izložbene površine okupili smo 455 izlagača iz 25 zemalja. Rast direktnog učešća izlagača je 4% dok je rast izložbene površine veći od 10%. Važno je istaknuti porast izložbene površine po izlagaču, jer je ona realan pokazatelj oporavka tržišta.
Zagrebački velesajam je protekle 2 godine svojim ponašanjem i djelovanjem te podignutom razinom kvalitete sajamske usluge povratio povjerenje izlagača i posjetitelja, dodala je direktorica uz napomenu da bez iznimne potpore Grada Zagreba ne bi uspjeli ostvarivati ovakve rezultate.
 
Uz NAUTIKU i GASTROTEH po treći puta održava se Festival maslina na kojem će tijekom vikenda biti predstavljeno preko 300 uzoraka ulja koje će posjetitelji moći degustirati .
 
U okviru sajmova održat će se i humanitarna akcija za djecu s autizmom u suradnji s ronilačkim klubom Nemo Adria sa željom da se podigne svijest građana i senzibilizira ih se za probleme djece s autizmom, istaknula je Dina Tomšić i pozvala sve da se u subotu u 11 sati okupe u velikom broju kako bi dali potporu akciji „Ne dišem“ u okviru koje će ronilac Šobat pokušati oboriti Guinnessov rekord u statičkom zaronu od 24 minute. 
 

Gradske vijesti - 2018.