clanak False

Susret s gradonačelnikom Sarajeva

07.03.2018.
U gradskoj palači Dverce danas su se susreli gradonačelnici Zagreba i Sarajeva Milan Bandić i Abdulah Skaka sa suradnicima.

Bio je to prvi službeni posjet gradonačelnika Skake Zagrebu, nakon što je početkom prošle godine izabran za gradonačelnika bosanskohercegovačkog glavnog grada.

Na sastanku se razgovaralo o područjima na kojima glavni gradovi mogu nastaviti ali i proširiti dosadašnju suradnju. Naime, 2000. godine između dva glavna grada potpisan je Sporazum o suradnji koji će i nadalje biti temelj njihove suradnje. Tako je, između ostalog, dogovoreno da će stručnjaci iz područja apliciranja na fondove EU Grada Zagreba podijeliti iskustva s kolegama iz Sarajeva. Posebno želim zahvaliti gradonačelniku i Gradu Zagrebu na tome što djeca iz Sarajeva, stipendisti IKRE, već niz godina dolaze na besplatno ljetovanje u Novi Vinodolski. Stoga pozivamo gradonačelnika Bandića da nam, već krajem ove ili početkom sljedeće godine, pošalje zagrebačke mališane koje bi rado ugostili na olimpijskim planinama u okolici Sarajeva kako bi naučili skijati, rekao je gradonačelnik Skaka.

Strateški interes Republike Hrvatske je dobra i iskrena suradnja s Bosnom i Hercegovinom kao suverenom, demokratskom i multietničnom državom koja jamči ravnopravnost svojim narodima. Isto tako je strateški interes Grada Zagreba da najiskrenije i najotvorenije surađuje sa Sarajevom, naglasio je na kraju susreta gradonačelnik Bandić.
 

Gradske vijesti - 2018.