clanak False

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić prisustvovala je predstavljanju hrvatske kulture i povijesti u Londonu

09.03.2018.
Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić je od  4. do 7. ožujka boravila u Londonu na predstavljanju hrvatske kulture i povijesti što ga je organizirao Hrvatski svjetski kongres  Ujedinjenog Kraljevstva i Republike Irske te Veleposlanstva Republike Hrvatske u Velikoj Britaniji.
 
Zahvaljujući svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog događanja, zamjenica Majić je istaknula da je Grad Zagreb odavna prepoznao i podržao konkretne aktivnosti hrvatskog iseljeništva jer istinski vjeruje u njegov veliki potencijal, njegove udruge i organizacije koje promoviraju hrvatsku državu i njezine kulturne i povijesne vrijednosti te u  gospodarske mogućnosti svoga iseljeništva.
 
Nakon što je Nj. E. Igor Pokaz, veleposlanik Republike Hrvatske u Ujedinjenom Kraljevstvu pozdravio nazočne, hrvatskoj kulturnoj i gospodarskoj dijaspori te njihovim engleskim domaćinima se, između ostalog, predstavila Hrvatska turistička zajednica u Londonu, Agencija za investicije i konkurentnost te nekoliko hrvatskih vinara.  
 
Prema programu, zamjenicu Majić je primio  veleposlanik Igor Pokaz te  ju je upoznao s radom Hrvatskog veleposlanstva i statusnim problemima  sve većeg broja Hrvata uoči najavljenog izlaska Ujedinjenog Kraljevstva  iz Europske unije.
Zamjenica je veleposlaniku zahvalila na gostoprimstvu, prenijela mu je gradonačelnikove pozdrave te je još jedanput  ponovila kako Gradska uprava podržava rad  hrvatske dijaspore.  
 
 

Gradske vijesti - 2018.