clanak False

Gradonačelnik primio provincijala Hrvatske pokrajine Družbe Isusove

Gradonačelnik Milan Bandić primio je danas provincijala Hrvatske pokrajine Družbe Isusove dr. Ivana Kopreka, profesora na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu.

28.07.2009.

Gradonačelnik Milan Bandić primio je danas u zgradi gradske uprave na Trgu Stjepana Radića provincijala Hrvatske pokrajine Družbe Isusove dr. Ivana Kopreka, profesora na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu.

U bijelom salonu razgovaralo se, među ostalim, o predstojećem posjetu patera Adolfa Nicolasa, vrhovnog poglavara Isusovačkog reda, te o njegovoj želji da se tom prigodom susretne i sa zagrebačkim gradonačelnikom.
Gradonačelnik je sa zadovoljstvom prihvatio poziv, a susret je predviđen u subotu 5. rujna u prostorima Provincijalata u Palmotićevoj ulici.

Inače, Španjolac, pater Adolfo Nicolas, prošle godine izabran je za generala reda, vrhunskog je obrazovanja, a predavao je na brojnim svjetskim sveučilištima, posebno u Aziji.
Vrhovnog poglavara Isusovaca, rimokatoličkog reda poznatog po intelektualnoj vrsnosti i misionarskome radu, nazivaju i crni Papa zbog boje njegova plašta i moći njegova reda.


Gradske vijesti - 2009.