clanak False

Interliber i promocija slikovnice o himni RH

12.11.2017.
Mnogobrojnim ljubiteljima knjige na 40. Interliberu u nedjelju se pridružio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je uz obilazak izlagača prisustvovao i promociji  slikovnice o hrvatskoj  himni „Lijepa naša domovina“ ilustratorice Marsele Hajdinjak, a u izdanju Školske knjige.
 
Sretan sam da sam danas ovdje među nakladnicima, 40. jubilarni put za redom uz našu prekrasnu ideju koju smo realizirali s početkom ove godine, a to je da sva djeca u Zagrebu do svoje 15. godine imaju pravo na besplatan upis u sve knjižnice Grada Zagreba, napomenuo je zagrebački gradonačelnik te još jednom posebno istaknuo da je obrazovanje i čitanje knjige  iznimno važno.
 
Najznačajniji domaći nakladnici predstavili su na 40. Interliberu svoja nova izdanja te najbolje naslove domaće i svjetske književnosti, unatoč problemima u izdavaštvu:
 
Sljedeći moj prijedlog će biti da svi nakladnici koji se bave izdavaštvom u Zagrebu, a koriste prostor Grada dobiju prostor za jednu kunu, čime bi dodatno dobili vjetar u leđa, napomenuo je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Ovogodišnji Interliber okupio je više od 300 izlagača iz 16 zemalja. Ulaz na Interliber bio je besplatan, kao i parking za posjetitelje koji su odlučili doći vlastitim automobilom.

Gradske vijesti - 2017.