clanak False

Jakuševčanima i njihovim obiteljima novčana naknada za umanjenu kakvoću življenja

10.05.2017.
Na konferenciji za medije na igralištu NK Sava Jakuševec koju je sazvao gradonačelnik Milan Bandić, najavljene su novosti vezane uz isplaćivanje naknada za umanjenu kakvoću življenja na području utjecaja građevine namijenjene zbrinjavanju otpada Prudinec – Jakuševec.

Naknada za umanjenu kakvoću življenja će se isplaćivati po novome načelu, sukladno Zaključku o novčanoj naknadi što ga je donijela Gradska skupština 19. travnja. „Od sada će svi članovi domaćinstva koji žive na području utjecaja deponija, ostvariti pravo na naknadu za umanjenu kakvoću življenja“, rekla je Renata Bedeković iz Mjesnog odbora Jakuševec. Upozorila je da mnogi stanovnici Jakuševca dosada nisu ostvarivali pravo na naknadu te da su mještani zadovoljni novom odlukom, no smeta im što je naknada ista kao i za kvartove koji su udaljeniji od odlagališta otpada.

"Jakuševčani dobijaju jednaku naknadu kao i Mićevčani i Hrelićani koji žive tri ili četiri kilometra dalje od odlagališta. Nakon lokalnih izbora želimo tu odredbu ispraviti dodatnim aneksom zaključka“, pojasnila je Renata Bedeković.

Gradonačelnik je ovom prigodom pozvao sve Jakuševčane da, ako još uvijek nisu, podnesu zahtjev za ostvarivanje prava na novčanu naknadu.

"Mještani trpe nepravdu već 50 godina, a tu smo nepravdu ispravili ovom odlukom, logično je da pravo na naknadu imaju i srodnici, članovi obitelji te ljudi koji su trenutno vani, ali imaju nekretninu na ovom području", poručio je gradonačelnik. Najavio je da će od ponedjeljka službenici Gradske uprave nazočiti na svim trima lokacijama, u Vatrogasnome domu u Jakuševcu te u mjesnim odborima u Hreliću i Mičevcu kako bi zaprimali zahtjeve i kako bi građanima pojednostavili proceduru za ostvarivanje prava na novčanu naknadu.

Također, gradonačelnik je najavio zatvaranje smetlišta do 2020.

Rok podnošenja zahtjeva za ostvarivanje novčane naknade je 1. lipnja 2017.

Gradske vijesti - 2017.