clanak False

Kesteni i purtugizec ovaj vikend na Bundeku

13.10.2017.
Na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Milan Bandić, zajedno s predsjednikom KUD-a Prepuštvec Josipom Liparom, najavio je šestu po redu manifestaciju Kestenijada i purtugizec na Bundeku koja će se održavati ovaj vikend, 14. i 15. listopada, na istočnoj i jugoistočnoj strani novozagrebačkog jezera Bundek.

Za posjetitelje ovog popularnog zagrebačkog parka pripremaju se besplatne porcije pečenih kestena koje će sutra od podne dijeliti i gradonačelnik Milan Bandić. Također, po povoljnijim cijenama će se moći degustirati i kupiti mlado vino staro tek jedan mjesec – Purtugizec koji je proizveden u podrumima vinara grada Zagreba i Zagrebačke županije. Budući se 20. listopada obilježava Svjetski dan jabuka, na Bundeku će se po popularnoj cijeni moći kupiti i prave domaće jabuke i jabučni sok. Program će upotpuniti Kulturno-umjetničko društvo Prepuštovec.

Neka ova manifestacija bude mali doprinos bogatstvu okusa, rekao  je gradonačelnik i pozvao Zagrepčane, ljubitelje slatkih plodova i vina da svojim dolaskom uveličaju ovu manifestaciju i uživaju u prirodi i druženju te lijepom vremenu predviđenom ovog vikenda.

Na događanju će se predstaviti  kestenjari, vinari te proizvođači jabuka i jabučnog soka, a organizator je KUD Prepuštovec uz pokroviteljstvo Grada Zagreba.
 

Gradske vijesti - 2017.