clanak False

Kulturna suradnja Slovenije i Zagreba

18.10.2017.
Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević sastala se danas, u Gradskoj upravi s državnom tajnicom za kulturu Republike Slovenije Damjanom Pečnik, veleposlanicom Republike Slovenije u RH Nj.E. dr. Smiljanom Knez i tajnikom Direktorata za kulturnu baštinu Ministarstva kulture Slovenije Gojkom Zupanom.
 
Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj suradnji između Slovenije i Grada Zagreba, kao i o mogućnostima za njeno daljnje razvijanje na raznim područjima.
 
Državna tajnica Damjana Pečnik upoznala je zamjenicu gradonačelnika s razvojem projekta postavljanja biste slovenskog pjesnika Franca Prešerna u Aleji pjesnika u parku Bundek te zamolila da Grad sufinancira hortikulturno uređenje javne površine na kojoj će biti postavljena bista.
 
Zaželjevši dobrodošlicu gostima, zamjenica Jelena Pavičić Vukičević izrazila je zadovoljstvo što će u Aleji pjesnika biti i bista velikog pjesnika Franca Prešerna te dodala da će Grad urediti površinu oko spomenika. Postavljanje biste još je jedan korak u razvoju naše suradnje.
 
Sastanku su, uz zamjenicu gradonačelnika, prisustvovali: zamjenik pročelnika za obrazovanje, kulturu i sport Tedi Lušetić, pomoćnica pročelnika Ureda gradonačelnika Vesna Šimić, tehnički direktor Podružnice Zrinjevac Jure Leko, ravnatelj Ustanove Upravljanje sportskim objektima Marinko Tomić i viša stručna savjetnica pročelnika – tajnica Povjerenstva za ploče za označavanje imena ulica i trgova, spomenika, spomen-ploča i sakralnih obilježja Mirjana Jevrić.

Gradske vijesti - 2017.