clanak False

Najavljena godišnja konferencija udruge Major Cities of Europe - Digitalna budućnost - gradovi i stvarnost

08.06.2017.
Na konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj upravi objavljeno je kako će Zagreb od 12. do 14. lipnja 2017. godine biti domaćinom prestižne godišnje konferencije udruge Major Cities of Europe – IT Users group (MCE) koja se održava pod nazivom „Digitalna budućnost - gradovi i stvarnost“ (The Digital Future - Cities Facing the Reality). Organizatori konferencije su Grad Zagreb i MCE u partnerstvu s Razvojnom agencijom Zagreb TPZ.

Riječ je o respektabilnom događaju koji okuplja  kreatore politika i menadžere lokalnih samouprava, a koji su uz usmjerenost na određivanje inovacijskih strategija odgovorni i za njihovu uspješnu provedbu. Na ovogodišnjoj konferenciji svoj će rad predstaviti istaknuti govornici i svjetski stručnjaci iz redova pružatelja informacijskih i komunikacijskih tehnologija. Svoj doprinos konferenciji dat će i predstavnici Europske komisije te šire akademske zajednice. Kroz konferenciju, sudionici će dobiti uvid u tajne najboljih svjetskih praksi koje na inovativnim rješenjima temelje gospodarski uspjeh uz naglasak na važnost start-upova, malog i srednjeg poduzetništva te EU sufinancirane projekte.

Prilikom predstavljanja konferencije pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo je istaknula: „Ova konferencija u Zagreb dovodi predstavnike europskih i svjetskih političkih elita te istaknute stručnjake – predstavnike gospodarskog sektora i akademske zajednice iz više od 17 zemalja svijeta. O kvaliteti ove konferencije govori i njena 35-godišnja tradicija. Zagreb će ove godine po drugi puta biti grad-domaćin ovom prestižnom događaju. Prvi puta konferenciji Major Cities of Europe pružili smo gostoprimstvo davne 2003. godine. Od tada Zagreb je doživio brojne pozitivne promjene u svim sferama, pa tako i u sferi digitalne transformacije.“  Pročelnica je istaknula kako se u Gradu Zagrebu konstantno ulažu veliki napori kako bi se implementacijom inovativnih rješenja i projekata svim građanima Zagreba olakšao svakodnevni život što je potkrijepila i osvrtom na provedbu projekata poput: MojZagreb, e-ZAGREB, Zagreb – inovativni grad, ali i stavljanjem naglaska na važnost Tehnološkog parka Razvojne agencije Zagreb u razvoju Smart City rješenja.

Posebnost predstavljenog događaja proizlazi iz tradicije, inovativnih, atraktivnih i aktualnih tema (poput korištenja umjetne inteligencije, blockchain tehnologija, ravnopravnosti spolova u IT industriji, otpornosti gradova i sl.), vrhunskih svjetskih govornika (iza kojih stoje konkretni rezultati), interaktivnih rasprava kroz „World Cafe“ i okrugle stolove, ali i neformalne komponente poput druženja na atraktivnim događanjima koja potiču otvorenu i prijateljsku atmosferu, a prate samu konferenciju.

Atraktivan program konferencije podijeljen je u tematske cjeline: eGovernment – Putting Lipstick on a Pig?; The Great Vanishing Act – Public Administration and the Impact of Emerging Technology; Boosting the Digital Economy – The Role of Local Public Services; Deep Dive parallel World Cafes; Local Democracy in a Social Media World; City Resilience; Embedding and Facilitating Innovation in Public Services.

Detaljan pregled tema i program konferencije, kao i sustav za online prijavu dostupan je na poveznici: http://www.majorcities.eu/conferences/2017-zagreb/.

Službeni jezik konferencije je engleski s osiguranim prijevodom na hrvatski jezik.
 

Gradske vijesti - 2017.