clanak False

Novi zagrebački Cabaret Jazz Club

18.05.2017.

(Hina) - Zagrebačko Gradsko kazalište Komedija, kao jedini specijalizirani glazbeni teatar u glavnome gradu, dobilo je na upravljanje novi prostor na središnjem gradskom trgu, kojim će, kako je rečeno u četvrtak prilikom svečane primopredaje ključeva, obogati kulturnu i turističku ponudu Zagreba programom koji će biti mješavina jazza i kabareta.

Ključeve novog Cabaret Jazz Cluba, koji će se nalaziti u prostorima bivšeg VIP kluba Zagreb na adresi Trg Bana Jelačića 9/Cesarčeva 2a, preuzeo je od zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, na prigodnoj svečanosti u novome klubu, ravnatelj Komedije Krešimir Batinić.

Zahvalio je Gradu na ukazanom povjerenju da atraktivni prostor u samom središtu grada bude dodijeljen na upravljanje upravo kazalištu Komediji.

Kazalište Komedija taj će prostor iskoristiti kao svoju drugu kabaretsku scenu, dok će drugi dio programa biti posvećen jazzu, rekao je Batinić, ocijenivši kako će to biti jedno osvježenje za Zagreb koje će ponuditi za svakoga ponešto.
Za razliku od drugih svjetskih metropola, Zagreb nema takve prostore i programe, pa će tako novi klub svakako obogatiti kulturnu i turističku ponudu Zagreba, rekao je Batinić.
Najavio je da bi klub trebao početi s radom ove jeseni, a nada se da će već i prije u njemu biti organizirani razni programi.

Kako je prostor gradski, Komedija ga na korištenje dobiva bez plaćanja najma. Nakon primopredaje bit će učinjena detaljna procjena troškova obnove kluba, te će se učiniti projekcije budućih izdataka koji će se pokrivati iz gradskog proračuna.

Predajući ključeve gradskoga prostora, zagrebački gradonačelnik Bandić kazao je kako će time Zagreb dobiti jazz i kabaretski klub na razini svjetskih klubova takve vrste
.
Ideja je da se program posvećen jazz sceni prezentira pod vodstvom Matije Dedića, a onaj posvećen kabaretu osmišljavat će Miro Ungar, dok će Komedija predstavljati logističku podršku, a sve to jer je "Zagreb bio, jest i mora ostati najbolji", rekao je gradonačelnik.

Na važnost toga projekta osvrnuo se i novinar i poznavatelj jazz glazbe Davor Hrvoj, koji je istaknuo kako je postojanje jazz kluba pitanje prestiža za svaki grad koji želi biti na glazbenoj ali i turističkoj karti svijeta, "a Zagreb je to svakako zaslužio".
Prigodni glazbeni program izveli su Matija Dedić, Danijela Pintarić, Doris Karamatić i Miro Ungar.
 

Gradske vijesti - 2017.