clanak False

Obnovljen Park 148. brigade Hrvatske vojske

23.05.2017.
U okviru projekta u 218 mjesnih zajednica - Park uz sve škole i vrtiće, uredili smo i ovaj park koji je poseban po tome što je zaštićen i što nosi ime slavne 148. brigade Hrvatske vojske, rekao je gradonačelnik Milan Bandić u obilasku nakon završetka radova te najavio da će se za Dan branitelja grada Zagreba u Parku 148. brigade HV održati piknik.
 
U Parku su postavljene nove sprave za dječju igru, a postojeći bazen presvučen je antitraumatskom podlogom, čime je dobiven dodatni prostor na kojem se djeca mogu igrati. Uređene su staze, zamijenjene stare klupe i košare za otpatke, a posađeno je i dodatno zelenilo. U okviru obnove postavljeno je osam stupova javne rasvjete visine 8 metara i 38 stupova visine 4 metra, a za uređenje je Grad izdvojio oko 1,5 milijuna kuna bez PDV-a.
 
Veteran 148. trnjanske brigade Ivan Samardžija rekao je da u vrijeme kad su pokrenuli inicijativu za obnovu parka nisu bili uvjereni da će se ona ostvariti. To je sada najljepši park u Zagrebu i drago nam je što će u njemu moću uživati djeca i naši invalidi.
 

Gradske vijesti - 2017.