clanak False

Otvoren 6. Kongres sudskih vještaka i procjenitelja s međunarodnim sudjelovanjem

04.10.2019.
Danas je u hotelu Panorama, a u organizaciji Hrvatskog društva sudskih vještaka i procjenitelja otvoren dvodnevni 6. Kongres sudskih vještaka i procjenitelja s međunarodnim sudjelovanjem.

Kongres je organiziran kako bi doprinio što učinkovitijoj razmjeni stručnih mišljenja predstavnika zakonodavne i sudbene vlasti, a nazočne je pozdravila zamjenica zagrebačkog gradonačelnika doc. dr. sc. Olivera Majić.
Istaknula je da je veliki broj sudskih vještaka i procjenitelja uključen u suradnju s Gradom Zagrebom na temelju mjerodavnih odredbi Zakona o procjeni vrijednosti nekretnina i pripadnih pravilnika.
Procjeniteljska djelatnost i procjenitelji su za nas iz Grada od posebnog interesa jer smo upućeni jedni na druge, a probleme svakog sugrađanina i svih institucija možemo i trebamo rješavati zajedno, rekla je. 
Skup ujedno promovira Grad jer organiziranjem ovakvih skupova utječemo na percepciju Zagreba i njegove uspješnosti kao glavnog grada, zaključila je. 

Nametnuli smo se kao država koja radi najveće skupove vještaka u Europi. Imamo 550 prijavljenih, 70 predavača i 30 gostiju. Ponosna sam na veliki broj prijavljenih i na ukazano povjerenje našemu Društvu koje se trudi pratiti sve aktualnosti i pružati pouzdane informacije, kazala je predsjednica Hrvatskog društva sudskih vještaka i procjenitelja Melita Bestvina. 

Državni tajnik Kristian Turkalj zahvalio je organizatorima na pozivu da Ministarstvo pravosuđa  na Kongresu sudjeluje s temom o modernizaciji pravosuđa, a predsjednik Građanskog odjela Vrhovnog suda RH i predsjednik Udruge hrvatskih sudaca Damir Kontrec je izrazio  nadu da će se vještaci i procjenitelji uspjeti izboriti za bolje uvjete rada. 





 

Gradske vijesti - 2019.