clanak False

Otvoren novi objekt Osnovne škole Alojzija Stepinca

05.09.2017.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jutros je simbolično otvorio dislocirani prostor Osnovne škole Alojzija Stepinca u Kuzminečkoj ulici na Vrbanima.

Novi objekt s površinom od 2 327 m2 unutarnjeg prostora obuhvaća 16 učionica za nastavu učenika nižih razreda, 8 kabineta, informatičku učionicu, kuhinju, blagovaonicu, zbornicu i dvije male sportske dvorane.

Nakon što je  učenicama i učenicima zaželio uspješnu školsku godinu, gradonačelnik je naglasio kako se upravo marljivim radom i druženjem stječu najvažnija životna iskustva te je najavio nove odgojno-obrazovne projekte na Vrbanima:

Kada smo prije pet godina gradili školu i vrtić na Vrbanima, nismo niti sanjali da ćemo morati otvarati pomoćne objekte kako bismo primili sve školarce u ovome naselju. Za mjesec dana će započeti izgradnja novog vrtića u blizini. Ova dva projekta nam jamče da će se još dugo ovdje čuti dječji smijeh, rekao je gradonačelnik Bandić.

Kako je objasnila ravnateljica OŠ Alojzija Stepinca Karmen Lukinac Petrinec, produženi boravak u novom prostoru udovoljava potrebama 184 učenika u 8 skupina, a preseljenje  nižih razrednih odjela na dislocirani prostor u Kuzminečkoj omogućuje nastavu u jednoj smjeni za svih 672 učenika u 28 razrednih odjela.

Gradske vijesti - 2017.