clanak False

Otvoren prometno-edukacijski poligon kod OŠ Gustava Krkleca u Travnom

15.09.2017.
Jutros je kod Osnovne škole Gustava Krkleca u Travnom otvoren prometno-edukacijski poligon za pješake i bicikliste namijenjen djeci, pješacima i biciklistima koji će moći koristiti učenici svih osnovnih škola u Zagrebu za edukaciju i natjecanje Sigurno u prometu.

Poligon je, u ime gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, otvorila Darinka Jug iz Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo. Ovo je drugi takav poligon u gradu, imamo još jedan u Folnegovićevom naselju. Poligon je zajednički rad Grada Zagreba, HAK-a i Policije te prometnih jedinica osnovnih škola, naglasila je.

Radovi su obuhvatili izgradnju poligona za pješake i bicikliste kako bi se djeca kroz praktične vježbe i svladavanje različitih prometnih situacija bolje upoznali s prometnim znakovima, oznakama na kolniku i kretanjem u prometu.

U tu svrhu izgrađeno je oko 450m staza, što jednosmjernih što dvosmjernih. Poligon je opremljen mobilnim prometnim znakovima, pružnim prijelazom, pješačkim prijelazima, biciklističkom stazom, biciklističkim prijelazima i rotorom.

U sklopu izgradnje poligona postavljena je javna rasvjeta koja se sastoji od 21 stupa javne rasvjete s LED štednim svjetiljkama i napravljena oborinska odvodnja. Također je uređena zelena površina unutar zahvata, koja će do kraja biti uređena tijekom listopada.

Poligon je povezan s okolnim pješačkim stazama te opremljen tribinom sa sjeverne strane duljine 73 m u tri reda na koju stane oko 400 učenika odnosno gledatelja.
Ukupna investicija je oko 2,5 milijuna kuna.

 
 

Gradske vijesti - 2017.