clanak False

Otvoren treći po redu Sajam Pravo doba - sajam za 50+ generacije

18.05.2017.
Veliko mi je zadovoljstvo danas prisustvovati otvorenju trećeg po redu Sajma Pravo doba – sajma za 50+ generacije! Naši stariji sugrađani cijeli svoj život ulagali su u Grad Zagreb i njihov doprinos društvu ostavio je današnjim mlađim generacijama bogato nasljeđe. Grad Zagreb poznat je po skrbi za svoje starije sugrađane i kontinuiranom razvoju novih programa i projekata usmjerenih upravo njima, a sve u cilju podizanja kvalitete života, rekao je gradonačelnik Milan Bandić na otvorenju Sajma Pravo doba kojeg je otvorio u društvu vitalnog stogodišnjaka Juraja Hrženjaka.

Uzimajući u obzir trend rasta udjela generacije 65+ u ukupnom stanovništvu Republike Hrvatske, u suorganizaciji sa Gradom Zagrebom, Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te Zakladom Zajednički put pripremili smo specijalizirani sajam kojim želimo dati doprinos u podizanju društvene svijesti o važnosti brige za svakog pojedinca, bilo da se radi o inkluziji u zajednicu, bilo da se radi o sustavnom poticaju brige za unaprjeđenje zdravlja i socijalizacije. Cilj sajma je ponuditi odgovore na najčešća pitanja, poput očuvanja ili poboljšanja zdravlja, kreativnog korištenja slobodnog vremena, osiguranja njege u poznim godinama, a posebice promicati integraciju u društvo i ostvarenje međugeneracijske komunikacije, rekla  je na otvorenju Dina Tomšić, voditeljica podružnice Zagrebački velesajam.


Uvijek je doba da se ljubav proba, da se ljubav daje i uzvraća, da se u ljubavi i prijateljstvu stvara, naglasio je vidno uzbuđen i sretan gospodin Hrženjak.

Sajam pravo doba obiluje bogatim stručno popratnim programom.

Tijekom tri dana trajanja svi zainteresirani posjetitelji mogu obaviti mali besplatni sistematski pregled, sudjelovati na različitim radionicama i upoznati se s bogatom ponudom koju nudi čak 65 izlagača.

Radno vrijeme sajma je od 10:00 do 18:00 sati, a ulaz na sajam je slobodan.
 

Gradske vijesti - 2017.