clanak False

Otvoreni radovi na novom odjelu Klinike za psihijatriju Vrapče

15.11.2017.
U povodu Dana bolnice i 138. godišnjice postojanja, gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je Kliniku za psihijatriju Vrapče gdje je otvorio radove na rekonstrukciji i adaptaciji zgrade tehničke službe. Za deset mjeseci oronula zgrada postati će prostor za radnu terapiju i rehabilitaciju i Centar za psihoedukaciju pacijenata i njihovih obitelji.

Klinika za psihijatriju Vrapče već gotovo stoljeće i pol svojim pacijentima pruža vrhunsku njegu, a ova investicija, vrijedna oko 11 milijuna  kuna, dodatno podiže standard i pruža mogućnost još bolje skrbi za one koji trebaju pomoć. Sredinom iduće godine, najavio je gradonačelnik, kreće i rekonstrukcija Gerijatrijskog odjela.

Zahvalivši gradonačelniku i njegovim suradnicima na dugogodišnjoj podršci i suradnji, ravnatelj Vlado Jukić podsjetio je da je zgrada tehničke službe sagrađena kad i Klinika te da je dugi niz godina izvan funkcije i u derutnom stanju. Grad je financirao niz adaptacija i renovacija bolničkih objekata. 2003. i 2007. renovirane su zgrade 4., odnosno 5., a nakon toga su mijenjane instalacije, vodovod i kanalizacije. Oko 70 posto Klinike je obnovljeno, ostalo je samo par adaptacija uključujući zgradu tehničke službe na kojoj danas započinju radovi, rekao je.
 
Nakon otvorenja radova gradonačelnik je, skupa s ravnateljem Jukićem, otvorio izložbu vrijednih slika u vlasništvu Klinike u Galeriji Slava Raškaj.

Gradske vijesti - 2017.