clanak False

Otvorenje preuređene URIHO-ve prodavaonice

08.09.2017.

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić otvorila je danas preuređenu URIHO-vu prodavaonicu specijaliziranu za prodaju školske odjeće i obuće  modne marke  S-ChOOL by URIHO u Aveniji Marina Držića.

Prije godinu dana otvorili smo dućan u Gajevoj u kojem se prodaju isključivo proizvodi koje rade osobe s invaliditetom, a danas s ponosom otvaramo ovaj dućan u kojem se može kupiti, zamijeniti i popraviti školska odjeća i obuća obuhvaćena gradskim projektom Uvođenje školskih uniformi u zagrebačke škole, rekao je ravnatelj ustanove URIHO Josip Držaić. U ovom trenutku smo učenike 48  škola potpuno ili djelomično obukli našim proizvodima koji se sastoje od majica dugih i kratkih rukava, jakne sa kapuljačom tzv. hoodicom i odgovarajućim papučama  odnosno tenisicama, ovisno o dobi učenika. Do sada smo ukupno isporučili oko 95 tisuća odjevnih predmeta i 25 tisuća obuće što je u relativno kratkom periodu za nas bilo iznimno zahtjevno, istaknuo je ravnatelj. Određenim sredstvima koje smo dobili  od Grada Zagreba i Zavoda za vještačenje, profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom, obnovili smo i opremili prostor u kojem su se nekada prodavale košare.

Ustanova URIHO s pravom slovi kao najveća, najrazvijenija i najstarija ustanova u Republici Hrvatskoj, u kojoj se provode dvije jednako vrijedne i važne misije : profesionalna rehabilitacija i osposobljavanje i zapošljavanje osoba is invaliditetom, istaknula je zamjenica Majić  te dodala da Grad Zagreb u svome djelovanju, slijedi misiju naprednoga, civiliziranog i humanog društva u kojem stvara i potiče temeljno ljudsko pravo – pravo na rad, egzistenciju osamostaljivanje i socijalno uključivanje. Otvaranjem ovoga dućana svjedoci smo uspješne suradnje jedne lokalne zajednice i lidera u području  profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom.
 

Gradske vijesti - 2017.