clanak False

Predstavljena nova komunalna oprema

Jutros je na Tribini Grada Zagreba predstavljena nova komunalna oprema, posebno označene košarice u koje će se moći odlagati pseće fekalije. Nakon formalno pravne procedure koja slijedi, diljem grada postavit će se 300 košarica ...
15.04.2009.

U organizaciji Ureda za poljoprivredu i šumarstvo i Ureda za obrazovanje, kulturu i šport i u nazočnosti zamjenice gradonačelnika Ljiljane Kuhta Jeličić, jutros  je na Tribini Grada Zagreba na Kaptolu predstavljena nova komunalna oprema, posebno označene košarice u koje će se moći odlagati pseće fekalije. Nakon formalno pravne procedure koja slijedi, diljem grada postavit će se 300 košarica o kojima će skrbiti podružnica ZG Holdinga Čistoća.

S presice je upućen i apel sugrađanima – vlasnicima kućnih ljubimaca da održavaju čistoću javnih površina našega grada, a bila je to prigoda i za predstavljanje edukativnog materijala namijenjenog djeci vrtićke dobi koji se odnosi na zaštitu od nametničkih zoonoza - bolesti zajedničke ljudima i životinjama.

Nakon toga održana je i javna prezentacija projekta Entomološko istraživanje krpelja na području Grada Zagreba na kojemu su zajednički radili Hrvatski veterinarski institut i Hrvatski zavod za javno zdravstvo.


Gradske vijesti - 2009.