clanak False

Prezentacija primjene sustava ISGE u gradskoj upravi

U Velikoj vijećnici Gradske skupštine, jutros je, u organizaciji Ureda gradonačelnika i UNDP-a, održana prva stručna prezentacija primjene Informacijskog sustava za praćenje energetske potrošnje i sustavno gospodarenje energijom (ISGE) u gradskoj upravi
09.04.2009.

U Velikoj vijećnici Gradske skupštine Grada Zagreba, jutros je,u organizaciji Ureda gradonačelnika i UNDP-a, održana stručna prezentacija implementacije Informacijskog sustava za praćenje energetske potrošnje i sustavno gospodarenje energijom (ISGE)  za ravnatelje i tehničko osoblje obrazovnih i zdravstvenih institucija te predstavnike gradskih ureda, zavoda i službi. 

Prezentaciju je uvodnim govorom otvorio gradonačelnik Milan Bandić, koji je istaknuo važnost ustrojavanja kvalitetnog registra objekata te čvrsto strateško opredjeljenje i primarne ciljeve politike odgovorne gradske uprave Grada Zagreba na daljnjoj provedbi programa energetskih ušteda, promoviranja i primjene mjera energetske učinkovitosti, ekološko prihvatljivih i obnovljivih izvora energije, održivog razvoja i zaštite okoliša. 

Programom sustavnog gospodarenja energijom Grad Zagreb cjelovito pokreće i proširuje proces optimizacije, kontinuiranog praćenja i smanjenja potrošnje energije i to poboljšanjem energetske efikasnosti u svim objektima u vlasništvu Grada Zagreba, a time želi ostvariti izravne energetske i financijske uštede, smanjiti štetni utjecaj na okoliš, osigurati provođenje proaktivne energetske politike i podizanje svijesti svojih zaposlenika i građana Grada Zagreba o realnoj energetskoj problematici, zaštiti okoliša, nužnosti učinkovitoga korištenja energije, razmjeni znanja i iskustava na međugradskoj i međunarodnoj razini. 

U ime UNDP-a prisutnima se obratio dr. Zoran Morvaj, nacionalni voditelj projekta za poticanje energetske učinkovitosti u RH, naglasivši izuzetno kvalitetnu suradnju Grada Zagreba i UNDP-a na provedbi projekta Sustavno gospodarenje energijom te specifičnost i važnost Grada Zagreba, kao potpisnika Sporazuma gradonačelnika EU-a i lidera, u provedbi i promicanju mjera energetske učinkovitosti na području RH i šire regije. 

Na prezentaciji je sudjelovalo 216 sudionika, pročelnik Ureda gradonačelnika Marijan Maras i ravnatelj Energetske agencije sjeverozapadne Hrvatske dr. Julije Domac te predstavnici UNDP-a.


Gradske vijesti - 2009.