clanak False

Prezentacija Ureda za gospodarstvo

Zagreb je samo jedan od subjekata u Hrvatskoj kojega jednako pogađaju nedaće kao i druge općine i gradove. Zato mi smatramo da smo u postojećim ekonomskim, političkim i drugim uvjetima u zemlji, ostvarili više i bolje od drugih – uvodno je izložio zamjenik gradonačelnika Ivo Jelušić...
27.03.2009.

U Starogradskoj vijećnici jutros je predstavljen rad Gradskog ureda za gospodarstvo s najnovijim pokazateljima kretanja iz ožujka ove godine. Prikazani su i kapitalni objekti realizirani unatrag osam godina, od projekata infrastrukturnih objekata za potrebe izgradnje centralnog pročistača kao što su natkrivanje glavnog odvodnog kanala i Domovinski most, preko dovršetka sanacije smetlišta Jakuševec pa do, primjerice, obnove voznog parka javnog prijevoza i projekta Sljeme – Medvednica. Kako je, među ostalim, izložio pročelnik Ladislav Prežigalo, važnu ulogu Ured je odigrao u dodjeli poticajnih financijskih sredstava poduzetnicima i obrtnicima, ali i u programu praćenja rejtinga grada za što se koriste usluge dviju vodećih svjetskih agencija: Standard&Poor's i Mood's Investors Service.

Zagreb je samo jedan od subjekata u Hrvatskoj kojega jednako pogađaju nedaće kao i druge općine i gradove. Zato mi smatramo da smo u postojećim ekonomskim, političkim i drugim uvjetima u zemlji, ostvarili više i bolje od drugih. Zagreb izrazito napreduje usprkos brojnim teškoćama koje su zahvatile našu zemlju. Čak i u ovom trenutku svjetske ekonomske krize koja je i nas zahvatila mi ne gubimo optimizam – uvodno je izložio zamjenik gradonačelnika Ivo Jelušić najavivši da će gradonačelnik uskoro izići u javnost s kompletnim planom i programom antirecesijskih mjera kojima je cilj, ne samo ublažiti trenutne posljedice krize, već dati smjernice za razvoj grada i našega gospodarstva nakon što kriza završi. Želimo imati jasan i precizan plan o tome gdje ćemo, kako i koliko napredovati – zaključio je dogradonačelnik Jelušić.

Prezentaciju pogledajte ovdje.


Gradske vijesti - 2009.