clanak False

Prijam za sudionike konferencije na Kaptolu

Želimo da naš grad bude odgovoran i socijalno osjetljiv. Rezultati pokazuju da u tome i uspijevamo. Koristimo najbolja europska iskustva gradova prijatelja, ali istodobno kreiramo i vlastite modele...
17.04.2009.

U povodu Međunarodnog simpozija Budućnost oblikovati – odmah! Socijalno – etičke perspektive, koji se od 16. do 18. travnja održava na zagrebačkom Kaptolu, gradonačelnik Milan Bandić primio je večeras u gradskoj palači Dverce sudionike eminentnoga skupa, biskupe, profesore, socijalne etičare, teologe i druge uvažene goste iz 12 europskih zemalja.

Zaželjevši visokim gostima dobrodošlicu u povijesnom gradskom zdanju, gradonačelnik Bandić je naglasio da aktualna gradska vlast nastoji graditi Zagreb po mjeri svakog njegovog građanina:

- Želimo da naš grad bude odgovoran i socijalno osjetljiv. Rezultati pokazuju da u tome i uspijevamo. Koristimo najbolja europska iskustva naših gradova prijatelja, ali istodobno kreiramo i vlastite modele, koje drugi uzimaju kao primjer. U tim nastojanjima Crkva je naš istinski partner – rekao je gradonačelnik, zahvalivši Zagrebačkoj nadbiskupiji na izvrsnoj suradnji.

Na susretu u Dvercu bilo je riječi i o zajedničkim projektima Grada i Kaptola, među kojima je izdvojen plan izgradnje dječjeg vrtića u Svetoj Klari i veliki projekt izgradnje stanova u naselju Struge za mlade obitelji u sklopu kojega Crkva daruje zemljište, a Grad financira gradnju.

Konferencija se održava svake druge godine u jednoj od europskih zemalja, a zamišljena je kao mjesto susreta stručnjaka s određenih područja koji razmatraju aktualne teme. Prije dvije godine domaćin konferencije bila je Poljska, a prije toga Slovačka.


Gradske vijesti - 2009.