clanak False

Prijem za učenike Prometne jedinice Osnovne škole Gustava Krkleca

25.09.2017.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić jutros je u Gradskoj upravi primio učenike Prometne jedinice Osnovne škole Gustava Krkleca, a koje su  predvodili ravnateljica Marija Luković i učitelj Josip Funtak.
 
Zahvalivši gradonačelniku i njegovim suradnicima na financijskoj i logističkoj pomoći u izgradnji prometno-edukacijskog poligona za pješake i bicikliste, ravnateljica Luković je objasnila da novi poligon u OŠ Gustava Krkleca mogu koristiti učenici svih zagrebačkih osnovnih škola radi edukacije i za natjecanje Sigurno u prometu. Dodala je da se zajedničkim naporima Grada Zagreba, policije, HAK-a,  stručnjaka iz škola i djece iz prometnih jedinica,  edukacijom i vježbanjem želi smanjiti broj stradale djece u prometu.
 
Gradonačelnik Bandić je istaknuo da je važno da se djeca poučavaju o opasnostima u prometu, ali i da su važni edukativni programi o sigurnosti na cestama i, ako je moguće, da se osigurat što više praktičnog iskustva kako bi pješake oko škola i parkova učinili što sigurnijima.
 
Na sastanku je dogovorena dodatna suradnja Prometne jedinice i Gradske uprave kako bi se model edukacije u prometu što se primjenjuje u OŠ Gustava Krkleca učinio dostupnim za što više zagrebačkih škola.  
 

Gradske vijesti - 2017.