clanak False

Prijem za Viteško Alkarsko Društvo

29.06.2017.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima je danas u palači Dverce primio gradonačelnicu Grada Sinja Kristinu Križanac i izaslanstvo Viteškog alkarskog društva Sinj koje je predvodio njihov predsjednik Stipe Jukić. Bila je to prigoda da gradonačelnika Bandića i službeno pozovu na 302. Sinjsku alku što će se ove godine održati 6. kolovoza, dan nakon Dana domovinske zahvalnosti.

Zahvaljujući na prijemu i na dugogodišnjem prijateljstvu Zagreba i Sinja, gosti su gradonačelnika upoznali s tijekom priprema za ovogodišnju Alku te su mu čestitali na osvajanju šestoga uzastopnog gradonačelničkog mandata u hrvatskoj metropoli.

Alka je zaštitni znak Sinja, Cetinske krajine i cijele Hrvatske, ona predstavlja svjetsku kulturnu baštinu i poznata je diljem svijeta kao jedinstvena kulturno-povijesna manifestacija, rekao je gradonačelnik Bandić te ja naglasio kako će Alka i nadalje imati punu potporu Grada Zagreba.

Osim gradonačelnika Bandića, sastanku su prisustvovali: pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco, pročelnik Ureda za obrazovanje, kulturu i i sport Ivica Lovrić sa suradnicima, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić te voditelj Gradskog ureda za branitelje Miodrag Demo.

U ime Alkara, uz predsjednika Stipe Jukića, u Dvercima su bili i njegov zamjenik Dinko Bošnjak, alkarski vojvoda, članovi Upravnog odbora Ante Vučić i Ivo Vukasović te tajnik Ivan Nasić.
 

Gradske vijesti - 2017.