clanak False

Prvi radni centar za osobe s invaliditetom

U Zagrebu je danas otvoren prvi Radni centar za osobe s invaliditetom ustanove URIHO, koji trenutačno polazi prvih 20 korisnika obrazujući se za zanimanja potrebna u tekstilnoj, kožno-galanterijskoj, grafičkoj, obućarskoj i administrativnoj struci.
08.04.2009.

(Hina) - U Zagrebu je danas otvoren prvi Radni centar za osobe s invaliditetom ustanove URIHO, koji trenutačno polazi prvih 20 korisnika obrazujući se za zanimanja potrebna u tekstilnoj, kožno-galanterijskoj, grafičkoj, obućarskoj i administrativnoj struci.

Obnovljeni Radni centar u Gundulićevoj ulici otvorio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a njegovo uređenje stajalo je oko 300 tisuća kuna.

Bandić je tom prigodom izjavio da je Zagreb prvi grad u Hrvatskoj s centrom za profesionalno osposobljavanje osoba s invaliditetom što, po njegovim riječima, potvrđuje da je Zagreb grad pune mobilnosti, socijalne osjetljivosti i ravnopravnosti.

"Cilj Radnog centra je uključiti osobe s invaliditetom na tržište rada i omogućiti im da pronađu posao, a onima koji to ne budu mogli osigurati posao u sklopu centru", istaknula je voditeljica Centra Višnja Majsec Sobota.

Ravnatelj URIHO-a Josip Držaić rekao je da se ta ustanova bavi rehabilitacijom i zapošljavanjem osoba s invaliditetom 50-ak godina, a korisnici radnog centra bit će osobe koje imaju određeni stupanja stručne osposobljenosti, ali najčešće zbog dugotrajne nezaposlenosti, ne mogu se izravno uključiti u svijet rada.


Gradske vijesti - 2009.