clanak False

Rekonstrukcija Ulice Fakultetsko dobro

29.08.2017.

Uređenje ovih 260 metara prometnice omogućit će neometano komuniciranje do Fakultetskog dobra i kolnog ulaza u Zoološki vrt, kao i obostrano uzdužno parkiranje, rekao je gradonačelnik Milan Bandić prilikom početka radova na rekonstrukciji Ulice Fakultetsko dobro, od Maksimirske ulice na jugu do kraja istočne ograde Zoološkog vrta.

Ravnatelj Ustanove Zoološki vrt Damir Skok izrazio je zadovoljstvo zbog početka radova: Zahvalni smo Gradu Zagrebu što će urediti Ulicu Fakultetsko dobro koja nam je jako bitna jer vodi do ulaza u naše gospodarske zgrade gdje se obavlja dostava.

Prema riječima Krunoslava Tepeša, pomoćnika pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, radovi obuhvaćaju proširenje kolnika s dvije prometne trake, uređenje 50-ak parkirnih mjesta i pješačke staze uz ogradu Zoološkog vrta. Također, na samom kraju prometnice, predviđena je okretnica za autobuse, a u samoj zoni ulaza planirana je izgradnja autobusnih ugibališta.

Vrijednost investicije je oko 1.700.000,00 kuna, a rok izvođenja 60 dana. 

Gradske vijesti - 2017.