clanak False

Sajam zimnice i autohtonih proizvoda otvoren danas na Trgu bana Jelačića

13.10.2017.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić otvorili su danas na Trgu bana Jelačića, treći po redu Sajam zimnice i autohtonih proizvoda.

Pozvavši sugrađane da posjete Sajam i da  svoje smočnice napune kvalitetnim domaćim proizvodima gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić je citirao Mark Twaina "Ukusi se ne rađaju nego stvaraju"  - stoga danas stvarajmo ukuse i okrijepimo svoja nepca.

U ponedjeljak se obilježava Svjetski dan hrane, a mi ovim Sajmom dajemo trodnevnu uvertiru jednoj od najvažnijih tema današnjice – hrani. Želim da ova tri dana zajedno razmišljamo o hrani, o polju na kojem je uzgojena, o rukama koje su o njoj brinule, o putu koji je ta hrana prošla prije nego što je došla do našeg stola. Želim da cijenite hranu i da cijenite ruke koje su je proizvele, izjavio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. 
 
Na sajmu se predstavlja 120 izlagača iz svih hrvatskih županija i Grada Zagreba i traje do nedjelje, 15. listopada. Cilj mu je na jednom mjestu okupiti proizvođače iz svih županija koji proizvode poljoprivredne i prehrambene proizvode – zimnicu kao i proizvođače hrvatskih poljoprivrednih i prehrambenih autohtonih proizvoda čiji je naziv zaštićen ili je u postupku zaštite jednom od oznaka iz sustava kvalitete za poljoprivredne i prehrambene proizvode, te im omogućiti promicanje, prodaju i direktno povezivanje s potrošačima.

Sajam je izvrsna prilika za druženje i razmjenu različitih iskustava ljudi iz različitih dijelova Hrvatske i šire, a posjetitelji će moći kušati i kupiti domaće visokokvalitetne autohtone proizvode, te se informirati o načinu pripreme proizvoda kod samih proizvođača.
 

Gradske vijesti - 2017.