clanak False

Sajmovi Nautika i Hotel&Gastroteh održat će se od 21. do 25., a Festival maslina 23. do 25. veljače na Zagrebačkom velesajmu

19.02.2018.

(Hina) - Sajmovi Nautika i Hotel&Gastroteh održat će se od 21. do 25., a Festival maslina 23. do 25. veljače na Zagrebačkom velesajmu (ZV) i okupit će brojne izlagače koji će predstaviti novitete u svojoj ponudi, najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare.

Direktorica ZV-a Dina Tomšić istaknula je da će ovogodišnji Sajam nautike biti najveći koji je do sada održan u desetljeću.

Nautika je privukla više od 300 izlagača iz 23 zemlje. U šest paviljona bit će izloženo više od 200 plovila, što je porast od 8 posto u odnosu na lani, rekla je Tomšić.
Posjetitelje očekuju dvije svjetske i 24 hrvatske premijere, a bit će zastupljeni gotovo svi najznačajniji hrvatski brodograditelji.

U sklopu Nautike, u humanitarnoj akciji za autističnu djecu Budimir Šobat pokušat će oboriti Guinnessov rekord od 24,03 minute u statičkom zaronu na dah.

Dobar interes za nastupom na ovogodišnjim sajamskim priredbama Tomšić smatra dokazom gospodarskog oporavka.

Hotel&Gastroteh, 10. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa, okupit će 81 izlagača iz 10 zemalja, što je rast od 10 posto u odnosu na lanjsku priredbu. Uz ostalo, održat će se natjecanje najboljih hrvatskih kuhara Cro Top 10, posjetitelji će moći degustirati jela iz svih hrvatskih regija, a birat će se i najbolji hrvatski pizza majstor.

Festival maslina, koji počinje dva dana kasnije, 23. veljače i održava se u Kongresnoj dvorani ZV-a, privukao je 48 izlagača. Posjetitelji će moći kušati više od 300 nagrađenih maslinovih ulja.  
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji je rekao da će nakon transformacije sajamskih paviljona, a to je sa zemljištem oko pola milijuna četvornih metara, četvrtina ostati namijenjena sajmovanju, dok će ostalo ići u komercijalizaciju.
 
Najavio je da bi se na istočnom parkiralištu ZV-a trebao graditi veliki kongresni centar.

Gradske vijesti - 2018.