clanak False

Susret gradonačelnika Zagreba i Cetinja

12.02.2019.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u službeni posjet izaslanstvo Prijestonice Cetinje predvođeno gradonačelnikom Aleksandrom Kašćelanom. Bio je to prvi susret čelnih ljudi dvaju gradova, a s ciljem uspostavljanja suradnje na područjima od zajedničkih interesa. Delegacija boravi u Zagrebu u sklopu manifestacije Dani Crne Gore u Zagrebu koja traje od 11. do 13. veljače.

Nakon susreta u Gradskoj upravi, u izjavama za novinare, naglašeno je da je želja uspostaviti suradnju i razmjenu iskustava na području upravljanja javnim poslovima, turizma, razvoja komunalne infrastrukture, te među ostalim, na području kulture, sporta i obrazovanja.

Čast nam je ugostiti delegaciju stare crnogorske prijestolnice i podijeliti iskustva s tamošnjim kolegama. Do konca godine planiramo posjetiti Cetinje, a u međuvremenu ćemo učvrstiti suradnju na ključnim područjima, naglasio je gradonačelnik Bandić zaželjevši gostima iz Crne Gore ugodan i uspješan boravak u Zagrebu.

Zahvalivši gradonačelniku na prijemu i uz naglasak da Cetinje može dosta toga naučiti iz zagrebačkih iskustava, gradonačelnik Kašćelan posebno je istaknuo spremnost da pozitivna iskustva iz Zagreba on i njegovi suradnici primjene u Cetinju. Ovim putem je pozvao gradonačelnika Bandića i njegove suradnike da posjete Cetinje i Crnu Goru te da predstave grad Zagreb na glavnome cetinjskom trgu.   

Delegaciju Prijestonice Cetinje činili su, uz gradonačelnika Kašćelana, veleposlanik Crne Gore u Republici Hrvatskoj Nj. E. Boro Vučinić, direktor Turističke zajednice Prijestonice Cetinje Oskar Huter te suradnica veleposlanstva Crne Gore u RH Tonja Madunović.

Gradske vijesti - 2019.