clanak False

Susret s predsjednikom Estonije

Zagrebački gradonačelnik susreo se palači Dverce s predsjednikom Estonije Toomasom Hendrikom Ilvesom, koji je, sa suradnicima, u dvodnevnom službenom posjetu Republici Hrvatskoj.
17.03.2009.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić susreo se danas u gradskoj palači Dverce s predsjednikom Republike Estonije Toomasom Hendrikom Ilvesom, koji je, sa suradnicima, u dvodnevnom službenom posjetu Republici Hrvatskoj.

U protokolarnom susretu, gosti su razgledali reprezentativnu gradsku palaču i upoznali se s bogatom poviješću Zagreba, s funkcioniranjem uprave glavnoga grada Republike Hrvatske i s važnijim gradskim projektima.

Visoki je gost izrazio nadu da će izaslanstvo Zagreba uskoro posjetiti Tallin, kao prvi korak u suradnji dvaju glavnih gradova. Također je naglasio da je uočio značajne pomake u izgledu Zagreba, gdje je zadnji puta boravio prije devet godina, i to u funkciji ministra vanjskih poslova.

Kao uspomenu na susret s vodstvom Zagreba, estonski predsjednik dobio je srebrnu medalju s gradskom vedutom.

Osim gradonačelnika Bandića, njegovih zamjenika Ljiljane Kuhta Jeličić i Ive Jelušića, te veleposlanika Republike Hrvatske u Republici Estoniji Damira Kušena, na susretu u palači Dverce bili su i predsjednica Gradske skupštine Tatjana Holjevac, članovi Gradskog poglavarstva i pročelnici gradskih ureda, zavoda i službi.

U delegaciji estonskog predsjednika bili su, među ostalima, veleposlanik Republike Estonije u Hrvatskoj Miko Haljas, savjetnik za vanjsku politiku Predsjednika Estonije Sven Jürgenson, savjetnik za odnose s javnošću Toomas Sildam.


Gradske vijesti - 2009.