clanak False

Uručenje makete Majke Božje od Kamenitih vrata

09.05.2017.
Gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima je u Gradskoj upravi primio umirovljenike – korisnike projekta "Unaprjeđenje kvalitete života starijih osoba putem organiziranih dnevnih aktivnosti u lokalnoj zajednici".

Tom prigodom umirovljenici – korisnici projekta su gradonačelniku uručili maketu Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice Grada Zagreba kao znak zahvalnosti jer kontinuirano  doprinosi kvaliteti života starijih Zagrepčana i što skrbi za njihovu dostojanstvenu starost te im pomaže da se što aktivnije uključe u  lokalnu zajednicu.

"Hvala za sve što činite za svoje sugrađane, što imate veliko srce i što svoje slobodno vrijeme darujete drugim ljudima", poručio je gradonačelnik prisutnim umirovljenicima.

Petar Penava, ravnatelj Gradskoga društva Crvenog križa je objasnio da se projekt Unaprjeđenje kvalitete života starijih osoba provodi u zajednici Crvenog križa, a uz potporu Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom od 2014. te da u njemu sudjeluje više od 500 umirovljenika, uglavnom iz Novog Zagreba, ali i iz drugih gradskih dijelova koji svakodnevno sudjeluju u raznovrsnim radionicama i savjetovalištima. 
 

Gradske vijesti - 2017.