clanak False

100 godina gospođe Kolak

05.12.2012.


Zahvalivši gradonačelniku Milanu Bandiću na rođendanskom buketu i košari s voćem, gospođa Dragica Kolak, naša sugrađanka koja je danas navršila 100 godina, iskoristila je prigodu i savjetovala mu da ako želi dug život, mora puno raditi za svoj narod.

Proslava se, u veseloj atmosferi, uz pjesmu i slavljeničku tortu te u društvu gospođinih prijatelja i rodbine od kojih su neki baš za tu prigodu došli i iz inozemstva, održala u Domu za starije i nemoćne osobe Tolić u kojem je slavljenica smještena nepunih godinu dana.

Gradonačelnik, koji se uvijek rado odazove na proslave takvih okruglih obljetnica svojih sugrađana pa je prije sedam dana bio i na rođendanu gospođe Barbare Ban, nije odolio da u šali ne primijeti kako doista dugo nije čestitao 100. rođendan nekome muškarcu.

Kako se čulo, gospođa Kolak mirovinu je stekla kao službenica u banci, a kao recept dugovječnosti ističe molitvu i skromnost, te pomalo neuobičajenu prehranu, naime, umjesto voća i povrća uvijek je radije birala meso.

Inače, prema informaciji iz Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, u Zagrebu danas živi oko 300 ljudi s navršenih 100 godina.


Gradske vijesti - 2012.