clanak False

13. Međunarodni zagrebački salon auto karikature

20.02.2020.
U auli zgrade Gradske uprave, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ujedno i pokrovitelj, otvorio je 13. Međunarodni zagrebački salon auto-karikature na temu benzinske postaje, koji se održava u organizaciji Centra za kulturu i informacije Maksimir.
 
Pozdravivši sve prisutne na tradicionalnom salonu auto-karikature, gradonačelnik Bandić čestitao je svim karikaturistima na domišljatim radovima, te uručio glavnu nagradu Grand Prix-a u iznosu od 2500 eura. Nagrada je pripala Indonežaninu Ediu Dharmi, a preuzela ju je predstavnica  veleposlanstva Indonezije Elbanita Lingkansurya Ruru.
 
Lea Lovrenčić iz Centra za kulturu i informacije Maksimir istaknula je kako su nas i ove godine autori i autorice, njih ukupno 252 iz 55 zemalja svijeta ne samo nasmijali, već i potaknuli na razmišljanja sa svojim radovima. Svake godine iznova se potvrđuje pravilo da je mašta karikaturista i karikaturistica neiscrpna, te da je medij karikature i dalje aktualan u svim dijelovima svijeta, a Grad Zagreb se može pohvaliti da je domaćin kulturne manifestacije koja je u središte postavila upravo djelić naše svakodnevnice, a to su automobili.
 
Budući da nam iz godine u godinu pristižu sve kreativniji, duhovitiji i inovativniji radovi, žiriju je iznimno teško izabrati najbolje radove u tako velikoj i kvalitetnoj konkurenciji. Osim Grand Prix-a, prve tri nagrade i određeni broj priznanja koje dodjeljujemo, ove godine uručili smo i posebne pohvale, istaknuo je Nenad Zuber, predsjednik žirija.
 
Na ovogodišnjem salonu auto-karikature izloženo je ukupno 420 radova koji će biti izloženi u auli Gradske uprave do 28. veljače.
 
Kako se čulo, tema sljedećeg Salona auto-karikature je bijes na cesti.

Gradske vijesti - 2020.