clanak False

17. međunarodna konferencija Kondicijska priprema sportaša 2019.

22.02.2019.
Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević jutros je otvorila 17. međunarodnu konferenciju Kondicijska priprema sportaša 2019. u Velikoj dvorani Kineziološkog fakulteta.

Dvodnevna konferencija na kojoj sudjeluje veliki broj domaćih i stranih stručnjaka te znanstvenika iz područja kondicijske pripreme se održava u organizaciji Udruge kondicijskih trenera Hrvatske i Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Čestitavši organizatorima na održavanju međunarodne konferencije, zamjenica je istaknula da je Zagreb jedan od najsportskijih gradova na svijetu i omiljeno odrediste sportaša i sportskih djelatnika te da Kineziološki fakultet ima veliku ulogu u formiranju vrhunskih sportaša i u ostvarivanju njihovih postignuća. Sport iz dana u dan napreduje sve više te se znanstvene spoznaje primjenjuju na područje treninga i kondicije, naglasila je zamjenica te dodala da je bitno da Hrvatska kao jedna od kompetentnijih zemalja na ovome području i dalje zadrži visoku razinu. Cijenjenim gostima, uzvanicima i posjetiteljima uime gradonačelnika Grada Zagreba i u svoje osobno želim ugodan boravak, a našim sportašima i trenerima želim da se što bolje educiraju kako bi ostvarili zapažene rezultate.

Nagradu za najboljeg kondicijskog trenera  dobio je Luka Milanović, kondicijski trener Hrvatske nogometne reprezentacije, ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora konferencije. Milanović je izborniku Daliću i nogometnoj reprezentaciji zahvalio zato što su mu omogućili da bude dio nevjerojatne ekipe na Svjetskome prvenstvu u Rusiji, ali i svim kondicijskim trenerima i mentorima koji su mu pomogli u njegovu poslu.

Gradske vijesti - 2019.