clanak False

23. Milanski trijenale – međunarodna izložbena manifestacija suvremene umjetnosti

14.07.2022.
Na poziv predsjednika Milanskog trijenala Stefana Boerija, gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević nazočio je 23. izdanju međunarodne izložbene manifestacije suvremene umjetnosti pod temom „Unknown Unknowns. An Introduction to Mysteries“.

Milanski trijenale jedna je od vodećih europskih kulturnih ustanova koja kroz svoje programe i manifestacije predstavlja suvremene trendove dizajna, arhitekture, vizualnih i izvedbenih umjetnosti.

Prostorna instalacija „Mirror / Mirror“ naziv je projekta kustosa Lee Pelivan i Tome Plejića koji predstavlja Hrvatsku na 23. Milanskom trijenalu. Umjetnička instalacija zamišljena je i koncipirana kao izlagački objekt za predstavljanje ukupno sedam projekata mladih hrvatskih arhitektica i arhitekata laureata 56. zagrebačkog salona arhitekture i urbanizma (Irena Bakić, Rudolf Martinović, Studio JELO - Marta Lozo i Josip Jerković, Kristina Škrokov, Mirna Udovčić i Zrinka Visković), čiji radovi predstavljaju sedam urbanih arhitektonskih projekata koji ispituju uloge i granice suvremene arhitekture i urbanizma.

Nacionalni izložbeni nastup Hrvatske na međunarodnoj izložbi organiziraju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Udruženje hrvatskih arhitekata.

23. izdanje međunarodne izložbe Milanskog trijenala moći će se posjetiti od 15. srpnja do 11. prosinca 2022. na lokaciji Triennale di Milano, Palazzo dell’Arte, Viale Alemagna 6, u Milanu.

Gradske vijesti