clanak False

25. rođendan Radiokluba slijepih "Louis Braille"

19.04.2017.

Radioklub slijepih "Louis Braille"   (9A1CBT) jedinstvena je zagrebačka udruga tehničke kulture u koju je učlanjeno 30 slijepih i slabovidnih osoba kojima je Klub nezamjenjiv prozor u svijet. 

U 25 godina svoga postojanja Klub uspješno popularizira radioamaterske djelatnosti slijepih, organizira brojne obrazovne tečajeve, natjecanja i druženja svojih članova te njeguje dobre odnose sa sličnim udrugama u RH i izvan njezinih granica. Učlanjen je u Hrvatski radioamaterski savez i Zagrebačku zajednicu tehničke kulture.

U okviru tradicionalnog hamfesta u povodu UKV natjecanja "Ruka prijateljstva" održanog u subotu, 19. studenog 2011. u klupskim prostorijama u Draškovićevoj ulici u Zagrebu, Klub je na svečan način obilježio svojih četvrt stoljeća postojanja i djelovanja. Pokrovitelj svečanosti bio je gradonačelnik Grada Zagreba i počasni član Kluba Milan Bandić koji je tom prilikom primio i priznanje "za uspješnu i nesebičnu suradnju na radioamaterskom i društvenom polju s članovima radiokluba i na djelovanju na rušenju predrasuda o mogućnostima, sposobnostima i znanjima slijepih". Diplome, pehari i priznanja dodijeljeni su, također, i sudionicima brojnih radioamaterskih natjecanja te zaslužnim članovima i suradnicima Kluba.

Vrijednu aktivnost članova Radiokluba slijepih "Louis Braille" redovito, već godinama, u okviru Programa javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Zagreba, financijski podupire Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport.

    


Novosti 2011